Raad eens wie er wereldkampioen voetbal wordt

Gepubliceerd in El Pais, 7 Juli 2018.

Het zal je niet zijn ontgaan dat op dit moment wordt wereldkampioenschap voetbal in Rusland wordt gehouden. Na een lang seizoen bij hun club te hebben gespeeld, moeten de sterren nog eenmaal schitteren tijdens het toetje van het voetbalseizoen. Ditmaal zonder Oranje, het nationale elftal van Nederland. Dat elftal bestaat momenteel vooral uit gevallen sterren. Ooit bekendstaand als ‘naranja mechanica’ en in 2014 wereldkampioen Spanje met 5-1 verslaand. Nu zitten de Nederlandse voetballers (thuis) op de bank. Van heroes tot zeros. Want zo logisch is voetbal.

Er zijn meer trotse voetbalnaties die zich weliswaar hebben gekwalificeerd, maar inmiddels de koffers hebben gepakt. Wereldkampioen Duitsland werd laatste in de poule, Europees kampioen Portugal verliest van Uruguay en Spanje verliest na strafschoppen van gastland Rusland. Veel tranen dus in Europa, maar ook in Zuid Amerika is het niet overal feest. Argentinië is met Messi niet goed genoeg om Frankrijk te verslaan. Mexico komt opnieuw op het grootste toernooi niet toe aan een vijfde wedstrijd. Brazilië was te sterk en ondanks het overwicht van de goddelijke kanaries meent sterspeler Neymar tijd te moeten rekken met overdreven valpartijen en gekerm. Blijkbaar worden harde jongens uit de favella’s opeens watjes als ze veel geld verdienen en alle aandacht van de media hebben. Met acteerwerk word je geen wereldkampioen, denkt u ook niet?!

Het voorspellen van de wereldkampioen is een leuk spelletje omdat er altijd verrassingen zijn. Mijn tip: Kroatië! Zaterdagavond tegenstander van Rusland in de kwartfinale. Alhoewel Kroatië niet echt overtuigde tegen Denemarken en ook in dit elftal veel spelers een lang seizoen achter de rug hebben, stikt het van de kwaliteiten. In elke linie van het veld staan spelers die hun dikbelegde brood verdienen bij Liverpool, Monaco, Atletico Madrid, AC Milan, Besiktas, Inter Milan, FC Barcelona, Real Madrid of Juventus of in de Duitsland. Een droomelftal dat in veel voetbalpoules op het werk en in familiekring waarschijnlijk over het hoofd is gezien! En Kroatië is een relatief nieuw voetballand waarvoor spelers met het hart willen spelen. En de Russen? Tsja, die hebben hun plezier gehad; ze zijn boven zichzelf uitgestegen en kunnen natuurlijk geen twee keer achter elkaar pieken. Met tegenhouden alleen word je geen wereldkampioen, denkt u ook niet? Als het Russische Elftal na het verschijnen van deze krant toevallig wél wint van Kroatië, dan is dat team gelijk mijn nieuwe tip voor de wereldkampioen! Want zo logisch is voetbal.

Over Martijn Borst 18 Artikelen
BSc. in Bedrijfseconomie van de Hogeschool van Arnhem Nederland. Martijn Borst is Nederlander en werkte hij als een bedrijfsaccountant. Nu werkt hij als vrijwilliger voor stichtingen op het gebied van welzijns- en ontwikkelingswerk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*