Binnenkort kunnen internetcookies ons zelfs in de echte wereld volgen

Gepubliceerd in El Pais, 10 Juli 2018.

Naarmate de arbeidskosten stijgen, vinden bedrijven nieuwe innovatieve manieren om ze te automatiseren. McDonalds heeft geautomatiseerde kassa’s waar je een bestelling kunt plaatsen en kunt betalen, Amazon heeft zijn winkel waar je eenvoudig naar binnen loopt met je Amazon-app terwijl het alles in je winkelwagentje bewaakt terwijl je de winkel uitloopt en je account in rekening wordt gebracht. Geen rijen en geen gedoe. Walmart speelt met een vergelijkbaar idee met hun meest recente samenwerking met Microsoft. Het idee is zeker aantrekkelijk voor iedereen die geen kassier is, winkels besparen op arbeid en klanten de lange rijen in de supermarkt, maar wat veel consumenten niet zullen realiseren, is dat arbeidsbesparingen niet het enige voordeel is dat deze bedrijven zullen oogsten. Ze zullen ook alles over u te weten komen.

Het is waar dat velen van ons al een dergelijke relatie hebben met bepaalde bedrijven. We registreren ons voor beloningsprogramma’s, we volgen hun Facebook-pagina’s en vullen soms enquêtes in als we hiervoor beloond kunnen worden. Dit zal het echter naar een geheel nieuw niveau brengen. Naarmate de winkels meer te weten komen over de dingen die u koopt, kunnen ze u op de hoogte houden van verkopen die u mogelijk interesseren, aanbevelingen doen op basis van vergelijkbare aankopen of u zelfs waarschuwen als uw winkelwagentje een product mist dat u regelmatig koopt, een vriendelijke herinnering voor het geval dat.

Hoewel de technologie wellicht verre van uitgebreid is, zou het, eenmaal op zijn plaats genomen, weinig tijd kosten om de juiste algoritmen aan te nemen die van deze informatie profiteren, deze praktijk is helemaal niets nieuws. Voor degenen die al gewend zijn aan online winkelen zal dit niets nieuws zijn, omdat online sites zoals Amazon al je zoekgeschiedenis en aankopen bijhouden om aanbevelingen te doen en zelfs advertenties sturen op verschillende websites die voor u gerelateerde producten tonen.

Natuurlijk lijkt dit mensen die online aankopen doen niet te schaden en diensten zoals adblockers kunnen de ervaring beperken met dit soort opdringerigheid, maar het zou interessant zijn om te zien hoe we zullen reageren zodra dit soort praktijken ons in de echte wereld raken.

Over Matthew Glezos 420 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*