Waarom Cryptomunten steeds meer mijn aandacht krijgen

Gepubliceerd in El Pais, 3 Juli 2018.

Bitcoin zit nu in de populaire mainstream met slechts enkele personen die niet weten wat de beroemde digitale munt is. In december liep de munt op tot bijna $ 20.000 voordat het helemaal naar beneden viel tot bijna $ 6.000. Investeren in Bitcoin (of een andere cryptocurrency) is riskant en iedereen die bitcoins heeft gekocht in december zou zeker een andere mening hebben over dit besluit en meer traditionele beleggers zouden je vertellen om weg te blijven. Of je er nu in wilt investeren of niet, cryptocurrencies is toch iets waar iedereen op moet letten, omdat men zich het praktische gebruik ervan in de echte wereld par net begint. Hier zijn een paar voorbeelden van.

1. Internationale overschrijvingen. Iedereen die geld naar een ander deel van de wereld stuurt, moet via het SWIFT-betalingssysteem gaan. Een extreem kostbaar en tijdrovend proces waar zelfs de geringste fout aanzienlijke vertragingen kost. Het begon in het begin van de jaren ’70 en heeft sindsdien een monopolie op het systeem gehad, een monopolie dat in de loop van de geschiedenis tot weinig innovatie heeft geleid. Veel banken zijn van mening dat cryptocurrency de oplossing kan zijn. Een van deze munten genaamd Ripple is een samenwerking aangegaan met honderden banken over de hele wereld om hun betalingsprotocol uit te testen dat op hun munt vertrouwt. Tests hebben aangetoond dat betalingen met hun munt een paar seconden kunnen duren tegen lage kosten, waardoor de munt een reële bedreiging voor SWIFT wordt.

2. Discrete en vertrouwelijke aankopen. Soms willen mensen aankopen doen die ze liever niet op hun creditcardrekening willen laten verschijnen. Ik zal je je verbeelding laten gebruiken voor waar ik het over heb, maar het is veilig om te zeggen dat veel cryptomunten het bijna onmogelijk maken dat de aankoop naar je wordt teruggeleid. Sommige volwassen sites hebben dit gerealiseerd en accepteren nu enkele munten als betaalmiddel. Dit heeft helaas ook negatieve gevolgen, omdat discretie een eigenschap is die zeer aantrekkelijk is voor de criminele wereld.

3. Online winkelen. Op dit moment doen creditcards dit goed, maar de laatste tijd horen we gegevensinbreuken waardoor betalingsinformatie van klanten blootgesteld wordt. Cryptocurrencies kunnen dit risico vrijwel volledig elimineren, maar u kunt een betaling doen zonder informatie vrij te geven. Online winkels kunnen dit binnenkort gebruiken, omdat dit de algehele beveiligingsoverhead kan verminderen.

Over Matthew Glezos 420 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*