Wereldleiders hebben weinig tijd te verliezen met 3D-geprinte pistolen

Gepubliceerd in El Pais, 7 Augustus 2018.

Wat was er het eerst de technologie of de wet? Telkens als er een baanbrekende technologie uitkomt, worstelen overheden om zaken zoals Uber, Airbnb en internetpiraterij te behouden. Meestal kan het op zijn minst een paar jaar duren en velen hebben zelfs nog steeds problemen met de eerste twee. Regeringen lijken nu echter een voorsprong te hebben en ze moeten van deze kans profiteren omdat er veel levens op het spel staan.

Een paar jaar geleden ontwierp Cody Wilson met succes een werkend uitgeprint handpistool. Het potentieel is hier dat iedereen met de juiste printer zijn eigen pistool kan downloaden en printen. Geen achtergrondcontroles en geen wachttijd. Wel zo makkelijk. Gelukkig kon de federale regering van de VS voorkomen dat de plannen zouden worden vrijgegeven voor het publiek, maar president Trump lijkt een andere aanpak te volgen en bereid om de plannen alsnog vrij te geven. Gelukkig komen regeringen van verschillende staten tussen beiden en starten rechtszaken om de plannen te stoppen en zijn ze gelukkig nog steeds niet beschikbaar om te downloaden. Dit heeft uiteraard wereldwijde implicaties en overheden moeten proactief zijn om de schade te beperken.

Zoals eerder vermeld, is dit een van de weinige gelegenheden waar regeringen een voorsprong hebben. Ten eerste ben ik van mening dat geen enkele oude 3D-printer zal werken, alleen high-end printers die wel $ 10.000 kosten. Ten tweede wordt het pistool beschouwd als van lage kwaliteit en kan het maar een paar keer worden afgevuurd. In essentie is het nog steeds geen praktische manier om een wapen te bemachtigen, maar zoals uit de geschiedenis blijkt, wordt technologie altijd goedkoper en het duurt niet lang voordat deze eliteprinters toegankelijk worden voor de dagelijkse consument.

Ik ben niet zo naïef om te denken dat een ondertekend stuk wetgeving alle door dit geweer mogelijk veroorzaakte sterfgevallen zal voorkomen, maar ik geloof wel dat het de impact kan verminderen. Hopelijk zullen leiders van de wereld dit noteren en de kostbare tijd die aan hen is gegeven niet verspillen

Over Matthew Glezos 420 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*