Mijn eerste poging om mijn eigen bedrijf te beginnen

Mijn ervaring met het bouwen van mijn eigen mijnbouwcomputer

Gepubliceerd in El Pais, 17 Juli 2018.

In de afgelopen maanden ben ik begonnen met het ontwikkelen van mijn eigen cryptogeld-mijnbouwbedrijf. Voor degenen die zich er niet van bewust zijn, de meeste cryptocurrencies moeten door computers worden “ontgonnen” om transacties te voltooien of om meer munten in omloop te brengen. Ja, je zou dit technisch gezien kunnen doen met een gewone computer, maar om enige substantiële winst te zien is het nodig om speciale computers te bouwen die zijn toegewijd aan deze vorm van mijnbouw. Nu is dit bedrijf van mij meer een bijzaak. Het inkomen dat ermee wordt gegenereerd, zal leuk zijn, maar ik zal er niet van kunnen leven. Echter ik nam het risico en spendeerde geld en veel tijd en moeite om alles operationeel te krijgen en ik besloot om mijn ervaring te delen.

Eerst de basis, om eenvoudig geld naar een idee te gooien met de verwachting dat het in meer geld zal veranderen, is een recept voor een ramp. Voordat ik zelfs maar een cent besteedde, berekende ik de verwachte kosten voor het bouwen van mijn eigen mijncomputer en vergeleek deze met het verwachte inkomen. Toen de nummers eenmaal in orde waren, moest ik gewoon de onderdelen kopen, bouwen en zou ik klaar zijn om te beginnen.

Niets is natuurlijk zo eenvoudig als het lijkt. Alles wat fout kon gaan ging ook fout, defecte onderdelen, veranderlijke cryptoprijzen die mijn inkomenstraject veranderden, het omgaan met vijandige leveranciers bij het proberen om defect onderdelen om te ruilen, en vertraging na vertraging en zoals het gezegde luidt: “Tijd is geld”.

Nu hebben alle goede bedrijfsplannen een plan b nodig, en deze had ik voor een aantal verwachte problemen zoals alternatieve valuta’s om te mijnen. Maar ik geef toe dat ik niet alle problemen had voorzien waar ik momenteel mee te maken heb. Wachten tot problemen worden opgelost en de voortdurende onverwachte kosten vragen natuurlijk een emotionele tol. Is het het allemaal waard? Wel er zijn een paar manieren om ernaar te kijken. Ten eerste is er een reden waarom de meeste mensen graag voor iemand anders willen werken, het op je nemen van je eigen project is eng en de mogelijkheid om te falen nog meer. Dus de problemen waar ik mee te maken heb zijn zeker niet uniek en als je van plan bent om zelf aan de slag te gaan is dit iets waar je je op moet voorbereiden. Ten tweede, hoewel deze ervaring soms stressvol was, heb ik veel geleerd en er is veel dat ik in toekomstige activiteiten kan toepassen, dit is natuurlijk iets dat niet onmiddellijk kan worden gemeten met financieel succes. Terwijl ik met de laatste fase van de computer bezig ben en het geld verdienen bijna kan beginnen, voel ik dat alle stress zal verdwijnen en ik zal blij zijn dat ik het risico heb genomen.

Het opstarten van een bedrijf is niet voor iedereen, maar als je het op prijs stelt, raad ik je aan om dit zorgvuldig te plannen en klaar te zijn voor de emotionele achtbaan. Het is geen garantie voor succes, maar het zou je kansen moeten verbeteren.

Over Matthew Glezos 420 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*