Lelijke woorden schreeuwen

Gepubliceerd in El Pais, 9 Juni 2018.

Sommige van mijn collega-schrijvers hebben er een gewoonte van gemaakt om in hun schrijven foute en lelijke woorden te gebruiken om zo de aandacht te trekken en hun standpunten te versterken. Het is echter triest om te zien dat als je de lelijke woorden en het geschreeuw weglaat, er in veel gevallen niet veel substantie overblijft van het punt dat ze proberen te maken, en mij vaak niet eens overtuigt.

Vaak kan men bepaalde pogingen zien om menigten te overtuigen. Soms zijn het gewoon grappige rijmpjes die iemand aan het lachen maken, in een andere situaties is het compleet beledigend. Eens in de zoveel tijd moet ik de stad oversteken en een manifestatie doorkruisen. Voor degenen die hetzelfde hebben gedaan in Bolivia of ergens anders, dan herinnert u zich waarschijnlijk de kleurrijke banners, creatieve zinnen, af en toe met lelijke woorden.

Soms vraag ik me af of ik enkele slechte woorden aan mijn artikelen moet toevoegen om wat meer lezers te krijgen die gefascineerd zijn door de agressieve bewoordingen. Het lijdt geen twijfel dat er mensen zijn die graag slechte woorden lezen en luisteren. Er zijn films die het F-woord meer dan twee keer per minuut gebruiken. Het wordt echter ook gebruikt om mensen te intimideren.

Sommige bazen gebruiken lelijke woorden om hun werknemers te vernederen om ze harder te laten werken, meer uren te laten werken en te gehoorzamen. Dit is in feite simpelweg machtsmisbruik en heeft niets met leiderschap te maken, het is gewoon intimidatie. Het gebruik van slechte bewoordingen in face-to-face in management is een ouderwetse manier om angst te bevorderen. Aan de ene kant raken we geïntrigeerd door lelijke woorden in een column of film en aan de andere kant worden we geïntimideerd door dezelfde woorden als ze face-to-face op een persoonlijke manier worden gebruikt.

Dus, wat moeten we doen we met slechte woorden?

Ik kom altijd tot dezelfde conclusie; Ik ga niet schrijven met lelijke woorden om publiek te trekken. Iemand overtuigen moet inhoud hebben. En oraal: alleen als ik mijn teen raak, mijn handen verbrand, mijn hoofd stoot of een andere plotselinge verwonding, dan is het schreeuwen van een paar lelijke woorden een erg effectieve manier om de pijn te verzachten. En dit is wetenschappelijk bewezen!

Over Arnold Hagens 296 Artikelen
Arnold Hagens is Econoom met een sterke interesse in technologie, gezondheid en coaching.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*