Praktisch verbannen uit de VS, weet Huawei nog steeds een naam voor zichzelf te maken

Gepubliceerd in El Pais, 3 april 2018

Als je wordt gevraagd om high-end smartphones te benoemen, zijn de twee die in je opkomen de iPhone X en de Samsung Galaxy S9, maar Huawei heeft onlangs zijn hoed geworpen in de elite smart phone-markt met de P20 pro, de eerste telefoon met 3 camera’s aan de achterkant , standaard 128 gb opslag, een enorme batterij en net als de X en S9 heeft het een edge to edge scherm. Voor diegenen die hopen dat dit een voordelige telefoon zal zijn vanwege de naam Huawei, heeft geen geluk, de startprijs is € 899, wat het duurder maakt dan zowel de X als de S9.

Wat is meer verrassend dan de prijs is dat toen Huawei de telefoon onthulde aan een menigte in Parijs niemand zich ergerde aan de prijs, zelfs de critici wezen ernaar als een negatief aspect bij het bekijken van de telefoon,terwijl ze dit wel deden bij de X. Dit lijkt een geweldige telefoon voor een prijs die niemand in de weg lijkt te liggen, afkomstig van een merk dat nog niet zo lang geleden werd beschouwd als een fabrikant van budgettelefoons van  $ 100 – $ 200.

Op het moment vanaf schrijven is Huawei de op twee na grootste telefoonfabrikant ter wereld en heeft dit met een enige handicap gedaan omdat het bedrijf op de zwarte lijst staat van de Amerikaanse overheid, elke grote Amerikaanse telefoonmaatschappij en detailhandelaar vanwege zorgen dat het bedrijf nauwe banden heeft met de Chineese overheid die het bedrijf zou kunnen toestaan om de telefoons te gebruiken om toegang te krijgen tot het Amerikaanse communicatienetwerk en informatie te stelen.

Wat betekent dit voor mensen in de Verenigde Staten of andere markten die moeite hebben om om  deze telefoon te verkrijgen? Op de korte termijn is er niets wat je kunt doen, alleen maar hopen dat Huawei eindelijk de beveiligingsproblemen van de VS kan oplossen. Maar terwijl het bedrijf groeit in China en Europa, zullen Apple en Samsung hen nu als een legitieme bedreiging voor hun marktaandeel moeten zien wat hopelijk to meer innovatieve ontwerpen zou moeten leiden tegen competitievere prijzen. Dit zou de Amerikaanse consument indirect moeten helpen, ook al kan deze  de telefoons in de nabije toekomst niet eenvoudig aanschaffen.

Over Matthew Glezos 190 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*