Hackers de vrije loop

Hoe moeten we reageren op de nieuwste inbreuken op digitale beveiliging?

Gepubliceerd op 10 April 2018.

Naarmate de technologie toeneemt, vertrouwen we er meer op om ons dagelijks leven te veranderen. We gebruiken apps om onze voedingsinname, onze fysieke activiteit te volgen en onze dagelijkse afspraken te organiseren en in te stellen. Een van de meer populaire toepassingen voor fitheid is de Under-Armor-app, My Fitness Pal. Met deze app kunnen we onze calorie-inname en verbranding bijhouden door onze voedselconsumptie en fysieke activiteit in te voeren. Helaas kunnen ze nu een ding toevoegen dat ze gemeen hebben met veel bedrijven zoals Hudson’s Bay, Saks en Chipotle. Allen zijn het slachtoffer geworden van de hackgroep Fin7. Tot dusverre zijn alleen e-mails en wachtwoorden gestolen van gebruikers en niet van betalingsinformatie, maar het datalek geeft wederom aan hoe kwetsbaar onze informatie is wanneer deze aan bedrijven wordt gegeven, zelfs als deze geen kwaadaardige bedoelingen hebben.

Fin7 wordt als overwegend Russisch beschouwd, maar is in werkelijkheid niet gelieerd aan enig land en wordt meer als een criminele onderneming beschouwd dan als een los verbonden hacker. Ze zijn zelfs zo groot dat niet wordt verwacht dat een arrestatie van een van de groepsleiders in Spanje een grote invloed zal hebben op de hackactiviteiten. Overigens zijn sommige pogingen om creditcardinformatie te stelen zijn niet eens hacks, het zijn eenvoudigweg uitgebreide phishing-schema’s die gebruikers misleiden om zo hun informatie op te geven.

Dit kan allemaal behoorlijk overweldigend zijn voor de gemiddelde gebruiker en begrijpelijkerwijs is het voor sommigen belangrijk. Als iemand die bij bankfraude heeft gewerkt, heb ik mijn deel van onwetende slachtoffers gezien. We hoeven echter niet van het netwerk te gaan om veilig te zijn. Er zijn enkele dingen die u kunt doen om uw informatie te beperken van het stelen, zoals alleen uw betalingsinformatie geven aan bedrijven met een hoge beveiliging, alle e-mails negeren die om wachtwoordinformatie vragen en als u hoort van een bedrijf dat uw gegevens in gevaar brengt, uw wachtwoord meteen wijzigen en zo nodig uw creditcard annuleren en vernieuwen.

Deze nieuwe applicaties en beloningsprogramma’s kunnen zeer nuttig zijn voor de gebruiker en veel mensen (waaronder ikzelf) zullen en mogen niet stoppen met het gebruik, alleen vanwege het toenemende aantal succesvolle hacks. Als we allemaal ijverig zijn over wie onze informatie heeft en snel reageren als we het gevoel hebben dat onze informatie mogelijk in gevaar komt, kunnen we de schade die deze geavanceerde groep wil bereiken serieus beperken.

Over Matthew Glezos 420 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*