Waarom ik niet meer kan spellen

Gepubliceerd in El Pais, 19 Junio 2018.

Onlangs studeerde een vriend van mij voor het TOEFL-examen en ondervond problemen in één sectie. Hij vroeg of ik het wilde proberen en om zo vervolgens aanwijzingen te geven hoe hij zijn score kon verbeteren. Blij met deze opdracht deed ik het praktijkexamen en tot mijn verbazing kreeg ik maar 75%. Voor iemand wiens eerste taal Engels is, vond ik deze score nogal laag. Hoewel ik elk antwoord correct had, verloor ik veel punten voor spelling. Nu ben ik nooit de beste speller geweest, maar gezien alle antwoorden die ik fout had, wist ik dat ik die woorden kon spellen en ik kan het niet helpen om computers de schuld te geven van mijn achteruitgang in deze vaardigheid.

Het is een feit dat ik elke keer als ik iets verkeerds op de computer of telefoon spel, autocorrectie voor mij klaarstaat, en wanneer ik handgeschreven notities maak, is mijn spelling niets minder dan rampzalig. Dit zou geen verrassing moeten zijn voor velen die waarschijnlijk in dezelfde boot zitten. Toen een onderzoek 2000 respondenten vroeg om gewone woorden zoals “definitely” te spellen, had bijna twee derde het fout.

Hoe gênant mijn spelling ook is geworden, ik zal autocorrectie blijven gebruiken als een hulpmiddel in mijn schrijven omdat nu het meeste van mijn belangrijke schrijfwerk op een computer wordt gedaan, zie ik persoonlijk geen probleem om er te veel op te vertrouwen. Wat echter gevaarlijk kan zijn is om te denken dat met autocorrectie alles perfect zal zijn. De spelling van iedereen wordt misschien alleen maar erger, maar dat betekent niet dat ze het niet belangrijk vinden en dat een spelfout op iets als een cv of presentatie een vreselijke indruk kan maken, ongeacht hoe gekwalificeerd of grondig je presentatie kan zijn, omdat je kunt worden gezien als iemand die aandacht mist voor detail.

Het is erg jammer dat het vermogen om te spellen een zeldzaam talent wordt, maar als je het werk van je vangnet dubbel kunt controleren, komt het goed. Als je je werk niet naspeurt, merk je misschien niet dat het het verkeerde woord is of is je spelling mogelijk juist, maar grammaticaal is het misschien onbegrijpelijk, waardoor je je nog meer in verlegenheid brengt dan wanneer je geen autocorrectie had gebruikt.

Over Matthew Glezos 133 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*