Red de wereld met je browser

Gepubliceerd in El Pais, 8 mei 2018.

Inmiddels heeft iedereen gehoord over de Bitcoin en de hoge waarde die het heeft opgebouwd. Wat velen niet weten, is dat de Bitcoin gedolven moet worden om nieuwe munten in de wereld vrij te geven en transacties te verifiëren. Dit wordt gedaan door computers die hun rekenkracht gebruiken om algoritmen op te lossen, waar je dan Bitcoins als beloning voor krijgt. Voordat je besluit je baan op te zeggen en je computer hiervoor te gebruiken, moet je beseffen dat mijnen veel rekenkracht vereist en het tot wel 100 jaar zou kunnen duren voordat een traditionele computer een enkele munt kan ontginnen. Degenen die hier serieus meet bezig zijn, investeren duizenden dollars in speciale computers die alleen voor deze mijnbouw zijn ontworpen en zelfs dan is er geen garantie voor een positief rendement van de investering. Dit zou je niet volledig moeten ontmoedigen om mee te doen, omdat organisaties zoals Unicef het voor duizenden gebruikers mogelijk maakt om een deel van hun computervermogen te gebruiken voor verschillende cryptocurrencies om hun goede doel te financieren.

Deel uitmaken van de UNICEF-pool is eenvoudig, ga gewoon naar de website (https://www.thehopepage.org/), klik op doneren en bepaal hoeveel van je computerkracht je zou willen bijdragen. Wat je individueel bijdraagt, is misschien niet veel maar collectief (meer dan 9000 op het moment dat deze column werd geschreven) kon UNICEF een aanzienlijk bedrag ontginnen. Zij zijn ook niet de eersten die dit doen, want afgelopen november lanceerde Bail Bloc een project om gedoneerd computervermogen te gebruiken om de borgtocht te betalen voor diegenen die het niet kunnen.

Als je niet enthousiast bent over een van deze projecten, dan is dit nog steeds een onderwerp dat velen in de gaten moeten houden. Dit kan een pijnloze manier zijn voor organisaties om een bijdrage te vragen. In plaats van om geld te vragen, vraagt u gebruikers simpelweg om hun website te bezoeken wanneer ze online zijn.

Uiteraard zal het enige tijd duren om het succes van dergelijke ideeën te meten. Hoewel mijnbouw bestaat sinds de oprichting van Bitcoin is het nog steeds een nieuw concept voor velen en tot nu toe is de hoeveelheid geld die door de twee genoemde organisaties werd opgehaald ongeveer $ 1.000 – $ 3.000 per maand. Maar terwijl cryptomunten meer gebruikelijker worden, wordt ook deze vorm van mijnbouw normaal. Maar om betrokken te raken bij crypto-mining voor persoonlijk gewin zal voor velen buiten bereik liggen. In dat geval kunnen velen toch opgewonden raken met het vooruitzicht dat ze kunnen helpen door simpelweg te doen wat velen al meerdere uren per dag doen, surfen op het web

Over Arnold Hagens 124 Artikelen
Arnold Hagens is Econoom met een sterke interesse in technologie, marketing en coaching.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*