Red de economie door uw kinderen uit huis te zeten!

Zonder een economisch probleem verliezen we de creativiteit om te verbeteren

xls

Gepubliceerd in El Pais, 6 Mei 2018.

Soms zijn er veel factoren in ons leven waarmee het slecht gaat, de economie, de bedrijven, de overheid, de buitensporige uitgaven, de universiteit, de tijd. En terwijl we wachten tot alles plotsklaps zal verbeteren, gaan veel mensen naar het huis van hun ouders of kloppen aan bij broers en zussen om een dak, voedsel of geld te hebben.

De zekerheid dat je familie je niet de rug toekeert, is duidelijk een soort van sociale zekerheid dat helpt in slechte tijden. Dit systeem kan echter de stimuli bij mensen ontnemen en ze passief maken. Natuurlijk, als je net klaar bent met studeren, kun je niet altijd snel een baan vinden en heb je niet veel alternatieven dan terug naar het ouderlijk huis te gaan, maar het moet tijdelijk zijn! Iets dat niet langer dan 6 maanden duurt.

Het probleem is dat dit sociale zekerheidsstelsel en andere meer formele systemen de prikkels wegnemen om te groeien en vooruitgang te boeken. Waarom zou u zich inspannen als u al alles heeft wat u nodig heeft? Dak, eten, wasmachine, eten, etc. Het resultaat is dat niemand zonder een economisch probleem zich beweegt of creatief wordt om zo zijn economische situatie te verbeteren. Daarom denk ik dat het geweldig zou zijn als ouders wat meer “disciplinaire liefde” te tonen en niet zo snel financiële zekerheid te bieden op het moment dat hun zoon of dochter huilt dat hij niet voldoende inkomen heeft.

Ik weet zeker dat wanneer een persoon bepaalde basisbehoeften nodig heeft, hij al zijn creativiteit en kennis in werking zal zetten om een bedrijf op te starten dat dan weer toegevoegde waarde creëert voor de economie. En met het rendement van dit bedrijf verdien je snel de investering in je studie terug.

Onderwijs is een belangrijk aspect voor een economie om te groeien, en over het algemeen worden overheden altijd aangespoord om het onderwijssysteem te verbeteren. Maar wat is de waarde van alle uitgaven aan onderwijs als mensen na hun studie hun kinderen overbeschermen zodat ze niet in de economie stappen en hun eigen inkomen creëren? Leer uw kinderen dat de wereld niet perfect is, en het ook een beetje slecht kan gaan, maar dat er ook duizenden mogelijkheden zijn om een bedrijf te starten.

Over Arnold Hagens 124 Artikelen
Arnold Hagens is Econoom met een sterke interesse in technologie, marketing en coaching.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*