Het tweede slachtoffer van gestolen telefoons

Gepubliceerd en El Pais, 1 mei 2018.

Een paar dagen geleden liep ik over een marktplein in een klein Mexicaans dorp. De plaats was vrij levendig met een grote verscheidenheid aan producten beschikbaar van fruit en groenten tot vee. Tegen het einde van mijn bezoek kwam ik een stand tegen met gebruikte telefoons, ze hadden veel toptelefoons waaronder een iPhone 7 Plus voor slechts $ 150 dollar. Voor die prijs is het een koopje. Hoe verleidelijk het ook was om een telefoon te kopen die 3 modellen die nieuwer is dan de mijne voor die prijs, liep ik weg, een zekere ethiek speelde een rol, maar er waren ook anderen redenen.

De realiteit is dat zelfs als ik mijn morele kompas terzijde schuif, het kopen van een gestolen telefoon een slecht idee is. Fabrikanten vinden steeds meer creatieve manieren om het slachtoffer in staat te stellen hun telefoon in een nutteloze baksteen te veranderen en zo de waarde op de zwarte markt sterk te verminderen en het een minder aantrekkelijk doelwit maken voor dieven.

Apple heeft veel lof gekregen voor zijn bijdrage, waardoor het moeilijk is om de telefoon te wissen en de locatie-instellingen uit te schakelen. Samsung heeft vergelijkbare functies die een gestolen telefoon onbruikbaar kunnen maken zonder de Google ID. Ten slotte kan een gebruiker waarvan de telefoon is gestolen de diefstal melden bij zijn provider, zodat de telefoon kan worden toegevoegd aan een zwarte lijst die de telefoon bij veel grote providers verbiedt.

Alhoewel we deze anti-diefstal tactieken zullen toejuichen, moeten ze ook dienen als een waarschuwing voor iedereen die overweegt een tweedehands telefoon te kopen. Vaak als iemand een telefoon steelt, zijn er twee slachtoffers, de oorspronkelijke eigenaar en de onwetende koper en terwijl deze maatregelen de dief dwingen om de telefoon tegen een veel lagere prijs te verkopen, geeft het bedrogen worden voor geld nooit een goed gevoel. Als je een tweedehands telefoon wilt kopen bij een onofficiële winkelier, zoek dan naar duidelijke signalen, als het te mooi is om waar te zijn, is dat meestal zo! Vraag om een identificatienummer zoals IMEI met iPhone en kijk controleer om te zien of de telefoon gestolen is.

Telefoons worden steeds duurder en daarom is het volkomen begrijpelijk dat je verblind wordt door de lage prijs en u niet afvraagt waarom. Maar geloof me als ik zeg dat het het niet waard is, je kunt beter je geld besparen en dat zo op de lange termijn het aantal diefstallen afneemt.

Over Matthew Glezos 167 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*