Waar moeten we aan denken als we investeren?

Gepubliceerd in El Pais, 22 April 2018

Wanneer u financiële beslissingen neemt, gebruiken we vaak de terugverdientijd of het rendement op kapitaal. Het is echter eenvoudig om een verkeerde berekening te maken. En hoeveel rendement verwacht u van uw investering?

We moeten begrijpen dat elke investering een risico met zich meebrengt. Het is mogelijk dat we onze gehele inleg kunnen verliezen. Natuurlijk, als we al ons spaargeld op een spaarrekening zetten, is het risico dat de bank failliet gaat en dat we alles verliezen erg laag, en in veel gevallen verzekert de centrale bank voor een bepaalt bedrag ons spaargeld. Maar wanneer we besluiten te investeren in een bedrijf, aandelen, valuta’s, enz., Lopen we meer risico. Maar meer risico lopen, gaat ook hand in hand met meer rendement. Een spaarrekening in Dollars of Euros geeft tussen 0% -0,5% per jaar aan rente. Maar met aandelen kan de opbrengst oplopen tot 11% of nog veel meer. Helaas houden veel mensen geen rekening met het risico. Er zijn genoeg verhalen van mensen die hun spaargeld in aandelen hadden geïnvesteerd, met een hoog rendement, en het bedrijf ging failliet en ze verloren alles. In deze gevallen is er niemand, noch de centrale bank die u kan helpen.

Dus als je speciale vaardigheden of een goed idee hebt, moet je misschien investeren in je eigen bedrijf. Je moet echter het rendement van je investering goed berekenen en de vergoeding van je eigen werk niet vergeten. Veel mensen met een eigen bedrijf betalen zichzelf geen salaris en denken dat de winst hun salaris is. Dit is niet correct winst is de beloning voor investeringen en het salaris is de beloning voor werk. Dit moet je niet door elkaar halen of vergeten.

De regel is dat uw investering op lange termijn een rendement moet hebben dat overeenkomt met het risico dat u neemt en uw salaris moet vergelijkbaar zijn met een soortgelijkend werk inkomen. Natuurlijk werk je in het begin veel extra uren, maar als alles stabiel is, moeten de cijfers correct worden berekend. En misschien beseft u dat u na het uitbetalen van het salaris, verlies hebt geleden of een lager rendement hebt dan u verwachtte. Als u dit niet kunt verbeteren, is het misschien tijd om van bedrijf of werk te veranderen.

In sommige gevallen is er ook winst en inkomen dat je niet kunt zien in de boekhouding. Sommige mensen geven de voorkeur aan een eigen bedrijf, met een lager rendement en een lager salaris dan elders. Deze mensen accepteren dit omdat ze meer plezier hebben en zich beter voelen dankzij het eigen bedrijf.

 

Over Arnold Hagens 124 Artikelen
Arnold Hagens is Econoom met een sterke interesse in technologie, marketing en coaching.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*