Mam en Pap werken samen om de grote jongens aan te pakken

Gepubliceerd in El Pais, 24 April 2018.

Als je op zoek bent naar een snelle hap, kiezen de meesten van ons voor wat ze kennen en goed is, de McDonald’s, de Domino’s, de KFC’s of andere populaire fastfoodketens die in je opkomen. De redenen zijn simpel, er zijn veel locaties, advertenties zijn overal en hun enorme omvang stelt hen in staat om diensten aan te bieden die normaal niet betaalbaar zijn voor mam- en paprestaurants, zoals bezorging en een grote aanwezigheid op het web. Al een tijdje konden de kleinere etablissementen overleven als een verborgen juweeltje, en klanten aantrekken met hun uitstekende eten, zelfs als hun prijzen niet zo concurrerend zijn als die van hun tegenhangers. Echter, het is de online aanwezigheid op het web die het zelfs voor de kleine man moeilijk maakt om te concurreren.

Domino is recentelijk op de voorgrond getreden en het meest verrassende is dat het niets te maken heeft met zijn pizza of een nieuw gerecht. Het is populair geworden omdat het langzaam verandert in een technologiebedrijf, je leest het goed, een technologiebedrijf. Ze hebben een App ontwikkelt waarmee je de locatie van de bezorger kunt volgen in plaats van in het donker te wachten, een beloningssysteem waarmee je gratis pizza’s kunt verdienen en die je favoriete bestel- en betalingsinformatie onthoudt om je bestelling eenvoudiger te maken. Consumenten horen over deze innovaties en springen snel aan boord.

Dit succes heeft ertoe geleid dat ook andere ketens meer technologie in het bedrijfsproces hebben geïntegreerd. Maar wat een oplossing is voor veel multi-ketenorganisaties heeft tot een probleem voor kleine operaties geleid, aangezien zij niet de middelen hebben om zo’n aanwezigheid of App te ontwikkelen. Dit betekent echter niet dat alles verloren is, want startups proberen hen een helpende hand te bieden.

Nu zijn er veel toepassingen zoals Uber Eats die kleine restaurants verbindt met een bezorgservice en dit is handig, maar biedt niet hetzelfde gevoel als wat Domino’s aan het doen is en heeft vaak hoge kosten. Een startup bedrijf, genaamd Slice probeert dat te veranderen. Deze applicatie richt zich alleen op pizza. Je kunt uit een selectie van pizzeria’s bestellen en je kunt bestelling van je favoriete restaurant opslaan of iets gewoon iets nieuws proberen als je je avontuurlijk voelt. Hierdoor krijgen kleine pizzeria’s niet alleen de kans om te concurreren met grotere ketens, maar zo kunnen ze ook profiteren van digitale bestellingen die de arbeidskosten verlagen.

Over Matthew Glezos 167 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*