Openbare wifi: essentieel voor zaken of een last?

Smartphones zijn prachtige apparaten en de dingen die we ermee kunnen bereiken zijn eindeloos. Ze zijn ook geweldig om op Facebook te browsen en kattenvideo’s te bekijken, helaas maken de meeste mensen (inclusief ikzelf) gebruik van deze nieuwe technologie voor het laatste. Zo plezierig als deze apparaten zijn,hun afhankelijkheid van mobiele data kan duur zijn en velen van ons worden aan het eind van de maand getroffen met een enorme telefoonrekening. Het is om deze reden dat wanneer we ons in een lokale vestiging bevinden, we om het Wi-Fi-wachtwoord vragen. Het merendeel van de medewerkers is blij om te verplichten omdat ze gratis wifi zien als een noodzaak om zaken te doen in deze tijd, maar er is een groeiend aantal bedrijven dat het hier absoluut niet mee eens is.

De laatste tijd zijn sommige restaurants boos op consumenten die hun vrijgevigheid benutten, vaak twee uur lang een drankje verzorgen tijdens het surfen op het web. Loop een van deze winkels vol met lap top-gebruikers zal de sfeer vergelijken met die van een bibliotheek en moeilijk te socialiseren. Voor deze ondernemers hebben ze er genoeg van en beginnen ze terug te vechten. In Europa geven ze vaak alleen het wachtwoord uit aan degenen die een minimale hoeveelheid geld uitgeven en andere nemen een meer unieke benadering om het gebruik van een laptop te beperken tot een klein gedeelte van het restaurant en om het minder aantrekkelijk te maken voor deze freelance werknemers, waardoor het volume toeneemt van de muziek, hopelijk het verhogen van de omzet aan tafels en het verbeteren van de sociale omgeving.

Is deze beweging logisch? Men kan hun grieven zeker begrijpen na het horen van hun standpunt, maar er zijn voordelen aan het aanbieden van gratis Wi-Fi voor klanten. U zou het kunnen instellen zodat klanten die internet gebruiken naar uw bedrijfswebsite worden doorgestuurd, het maakt het ook gemakkelijker voor hen om “in te checken” op Facebook, en biedt gratis marketing en ja, enkele van die schrijvers die uren aan de tafel zitten einde geef meer geld uit, hoe langer ze er zijn. Natuurlijk bieden zoveel bedrijven gratis wifi aan dat het iets is dat ze zich niet kunnen veroorloven. Als je het niet aanbiedt, gaan je klanten gewoon ergens anders heen.

Ik denk dat de veiligste oplossing zou zijn om in het midden samen te komen. Vooral in sommige landen met slechte sms- en data-abonnementen zien velen Wi-Fi als een manier om kosteloos met hun vrienden en familie te communiceren en internet kan een beslissende factor zijn wanneer mensen een restaurant kiezen. Het aanbieden van internet aan deze klanten terwijl het lastig wordt voor laptopgebruikers, is misschien de perfecte oplossing om zowel klanten als ondernemers tevreden te stellen.

Over Matthew Glezos 184 Artikelen
Marthew is Canadees en heeft een Master in Bedrijfsmanagement. Hij heeft internationale ervaring in marketing en strategie, en sterke interesse in technologie en combineert die met de zakelijke kant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*